SKAL-biocontrole in Dronten

Koelhuis Dronten, gevestigd in Dronten is een ervaren specialist in groente- en fruitbewaring die werkt via de SKAL-biocontrole. Wij beschikken over diverse certificaten, onder andere een SKAL-certificering, welke noodzakelijk is voor koelhuizen die biologische producten willen opslaan. De producten, zoals groente en fruit, die wij bewaren in onze gecertificeerde koelopslag, krijgen na een SKAL-biocontrole een SKAL-keurmerk. Wilt u graag uw groente, fruit of andere verse producten geconditioneerd opslaan bij een gecertificeerde koelopslag? Wilt u uw producten voorzien van een SKAL-keurmerk door middel van een SKAL-biocontrole? Ontdek dan wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Benieuwd naar de voordelen van SKAL-biocontrole voor gekoelde opslag? 

 

SKAL-certificering en SKAL-biocontrole in ons koelhuis

 

SKAL is toezichthouder op aantoonbare betrouwbaarheid van verse producten in Nederland. Biologisch is een wettelijk beschermde term en de wetgeving daarvan is gericht op het behoud en de rechtvaardiging van het vertrouwen van de consument in biologische producten. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 3600 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en SKAL controleert hierop. Zo kan de consument ervan op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is door toezicht op de hele biologische keten. Alle koelhuizen die aan de slag willen met het produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan van biologische producten, moet hiervoor over een SKAL-certificering beschikken.

 

SKAL-biocontrole: het kwaliteitsplan

 

 

Om alle maatregelen te garanderen en aan de voorschriften van de verordening te voldoen, hebben wij een kwaliteitsplan/kwaliteitshandboek opgesteld. Dit plan is bij het toelatingsonderzoek door de inspecteur beoordeeld en wordt periodiek gecontroleerd op de doeltreffendheid van de uitvoering. Wij zijn uiteraard zelf verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van het kwaliteitsplan. De onderdelen van het kwaliteitsplan zijn:

  • Bedrijfsbeschrijving: wat zijn uw activiteiten en welke wilt u laten certificeren?
  • Plattegrond: hoe ziet uw bedrijf eruit en waar vindt de biologische opslag plaats?
  • Procedure ingangscontrole
  • Procedure scheiding tussen gangbare en biologische opslag
  • Procedure traceerbaarheid
  • Klachtenregistratie

 

Ingangscontrole van producten

 

Bij binnenkomst in ons fruitkoelhuis vindt een SKAL-biocontrole plaats, waarna er een SKAL-certificering toegekend wordt. Al onze biologische producten worden gecontroleerd op:

 

  • Datum ontvangst
  • Naam leverancier en zijn vestigingsplaats
  • Verkoopbenaming van het product: bevat deze een verwijzing naar biologisch?
  • Code/nummer van de controleorganisatie
  • Traceerbare code (bijvoorbeeld t.h.t.)
  • Hoeveelheid ontvangen product
  • Verpakking open of gesloten

Registratie

 

 

Deze controle wordt door ons geregistreerd en in onze administratie bijgehouden, inclusief de bijbehorende CMR's. Als er tijdens de ingangscontrole zaken niet kloppen met de producten en/of er twijfel is over de biologische status van het product, dan zijn koelhuizen verplicht SKAL op de hoogte te brengen en dan kan er geen SKAL-certificering uitgereikt worden.

Scheiding 

 

Om vermenging of verwisseling met gangbare producten uit te sluiten, zorgen wij voor een gegarandeerde scheiding in onze gecertificeerde koelopslag.

Traceerbaarheid 

 

De producten die bij ons in de gecertificeerde koelopslag worden opgeslagen, zijn uiteraard altijd traceerbaar door een uniek batchnummer.

Klachtenregistratie

 

Indien er klachten zijn over onze diensten of over de gecertificeerde koelopslag, worden deze klachten geregistreerd en afgehandeld en de maatregelen vastgelegd.

Ontdek meer over het SKAL-keurmerk voor groente en fruit

 

Bent u benieuwd wat koelhuizen met een SKAL-certificering op zak voor u kunnen betekenen met onze gecertificeerde koelopslag? Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening, de SKAL-biocontrole, het GlobalGap-certificaat en het SKAL-keurmerk voor biologische producten zoals fruit. Heeft u vragen over onze gecertificeerde koelopslag of wilt u meer informatie over onze certificaten inwinnen? U bereikt ons telefonisch via 0321 31 55 88 of middels ons contactformulier.