SKAL-biocontrole in Dronten

Koelhuis Dronten, gevestigd in Dronten, nabij Lelystad, is een ervaren specialist in groente- en fruitbewaring die werken via de SKAL-biocontrole. Wij beschikken over diverse certificaten, waaronder een SKAL-certificering. De producten, zoals groente en fruit, die wij bewaren in onze gecertificeerde koelopslag in Dronten, krijgen na een SKAL-biocontrole een SKAL-keurmerk. Wilt u graag uw groente, fruit of andere verse producten geconditioneerd opslaan bij een gecertificeerde koelopslag? En uw producten voorzien van een SKAL-keurmerk door middel van een SKAL-biocontrole bij ons in Dronten, nabij Lelystad? Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

 

SKAL-certificering en SKAL-biocontrole in ons koelhuis in Dronten

SKAL is toezichthouder op aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Biologisch is een wettelijk beschermde term en de wetgeving daarvan is gericht op het behoud en de rechtvaardiging van het vertrouwen van de consument in biologische producten. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de ruim 3600 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en SKAL controleert hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is door toezicht op de hele biologische keten. Ieder bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor over een SKAL-certificering beschikken.

SKAL-biocontrole in Dronten: het kwaliteitsplan

Om alle maatregelen te garanderen en aan de voorschriften van de verordening te voldoen, hebben wij een kwaliteitsplan/kwaliteitshandboek opgesteld. Dit plan is bij het toelatingsonderzoek door de inspecteur beoordeeld en wordt periodiek gecontroleerd op de doeltreffendheid van de uitvoering. Wij zijn uiteraard zelf verantwoordelijk voor de inhoud en uitvoering van het kwaliteitsplan. De onderdelen van het kwaliteitsplan zijn:

 •         Bedrijfsbeschrijving: wat zijn uw activiteiten en welke wilt u laten certificeren?
 •         Plattegrond: hoe ziet uw bedrijf eruit en waar vindt de biologische opslag plaats?
 •         Procedure ingangscontrole
 •         Procedure scheiding tussen gangbare en biologische opslag
 •         Procedure traceerbaarheid
 •         Klachtenregistratie

Ingangscontrole van producten

Bij binnenkomst in ons koelhuis in Dronten vindt een SKAL-biocontrole plaats, waarna er een SKAL-certificering toegekend wordt. Alle biologische producten door ons worden gecontroleerd op:

 •          Datum ontvangst
 •          Naam leverancier en zijn vestigingsplaats
 •          Verkoopbenaming van het product: bevat deze een verwijzing naar biologisch?
 •          Code/nummer van de controleorganisatie
 •          Traceerbare code (bijvoorbeeld t.h.t.)
 •          Hoeveelheid ontvangen product
 •          Verpakking open of gesloten

Registratie

Deze controle wordt door ons geregistreerd en in onze administratie bijgehouden, inclusief de bijbehorende CMR's. Als er tijdens de ingangscontrole zaken niet kloppen en/of er twijfel is over de biologische status van het product, dan zijn wij verplicht SKAL op de hoogte te brengen en dan kan er geen SKAL-certificering uitgereikt worden.

 

Scheiding

Om vermenging of verwisseling met gangbare producten uit te sluiten, zorgen wij voor een gegarandeerde scheiding in onze gecertificeerde koelopslag.

 

Traceerbaarheid

De producten die bij ons in de gecertificeerde koelopslag worden opgeslagen, zijn uiteraard altijd traceerbaar door een uniek batchnummer.

 

Klachtenregistratie

Indien er over onze diensten of over de gecertificeerde koelopslag klachten zijn, worden deze klachten geregistreerd en afgehandeld en de maatregelen vastgelegd.

 

Ontdek meer over het SKAL-keurmerk voor groente en fruit

Bent u benieuwd wat wij als specialist in Dronten, nabij Lelystad, met een SKAL-certificering op zak voor u kunnen betekenen met onze gecertificeerde koelopslag? Wij vertellen u graag meer over onze dienstverlening in Dronten, de SKAL-biocontrole en het SKAL-keurmerk voor biologische producten als fruit. Heeft u vragen over onze gecertificeerde koelopslag of wilt u meer informatie over onze certificaten inwinnen? U bereikt ons telefonisch via 0321 31 55 88 of middels het contactformulier.