Celruimte beschikbaar

Koelhuis Dronten heeft vanwege de opslag van seizoensgebonden producten regelmatig celruimte beschikbaar voor 

al uw gekoelde of niet gekoelde voorraden tegen voordelig tarieven.
Wilt u daarover meer weten?

Neem dan contact op met Greeke Robaard, Koelhuis Dronten,
T 0321 31 55 88 of stuur een email naar greeke@koelhuisdronten.nl

Even voorstellen...

Geschiedenis

Koelhuis Dronten bestaat inmiddels 45 jaar en was in eerste instantie bedoeld voor koelopslag van de oogst van aanbieders uit de directe omgeving. De oorspronkelijke capaciteit van 3.000 ton, is in de jaren 90 flink uitgebreid tot de huidige vorm van 84 cellen met een totale capaciteit van ca. 12.000 ton.

Het fruit komt voor ongeveer 50 % uit Flevoland, de rest wordt van buiten de provincie aangevoerd. Onze overige huurders komen inmiddels uit een veel groter gebied..., zelfs uit Duitsland.

 

Capaciteit

Op het terrein van 2 hectare staan inmiddels drie gebouwen, onderverdeeld in 84 cellen met een totale capaciteit van ca. 12 miljoen kg. welke uitermate geschikt zijn voor ULO bewaring van fruit, maar ook voor producten zoals bieslook, bloemen, eieren, boter, pastinaak, bomen, aardbeienplanten en kool. 

 

Moderne installatie

In 2020 is er een hypermodern nieuw koelhuis bijgebouwd op basis van ammoniak.

De andere koelinstallatie is in 2015 gerenoveerd van R22 naar freon 134A. Dit is één van de manieren om er voor te zorgen dat we alle klanten de modernste koeling bieden, van het hoogste niveau. Om dat te bereiken worden bijvoorbeeld – naast alle dagelijkse controles – alle partijen fruit elke 6 weken in de cel samen met de Telers geïnspecteerd met begeleiding van Wageningen UR.

 

Directie en team

Het Koelhuis heeft diverse directies gekend. Per 1 september 2015 zijn Aard en Greeke Robaard de nieuwe trotse eigenaren. Als eigenaar van de Meerhof, een groot akkerbouw- en fruitteeltbedrijf in Dronten, heeft Aard ruime kennis en ervaring in de fruitbewaring, is enorm gedreven en heeft een scherpe visie. Mede daardoor en door zijn goede contacten met collega-telers en handelsbedrijven gaat het Koelhuis Dronten zeker een mooie toekomst tegemoet waardoor nieuwe stappen niet worden uitgesloten.

Aard en Greeke vormen samen met 3 tot 5 medewerkers - aantal afhankelijk van het seizoen) - een zeer ervaren team van specialisten waarbij u met al uw vragen terecht kunt.